dissabte, 16 de maig del 2009

...Ensenyar a través de videoconferències...

Una videoconferència és un sistema que permet posar en contacte diverses persones sense que sigui una comunicació gelada com es pot fer amb el telèfon sinó que permet obtenir caliu entre pantalla i pantalla, i les diverses persones que formaran part de l’acte comunicatiu. L’aula que hem anat a visitar dintre de la facultat i que disposa d’aquest sistema consta d’una pissarra tàctil, una pantalla amb projector, un micròfon, dues càmeres (una situada a la part posterior i una altra a la part davantera de la classe), un ordinador, un panel de control dels diversos dispositius i una caixa on es donen totes les connexions possibles per tal que aquest complex sistema funcioni correctament.

Amb la videoconferència que vam realitzar amb la Universitat de Palma de Mallorca vam veure com la qualitat de la imatge i de so era molt bona i vam poder entendre que a distància també es pot aprendre, ja que aquest sistema l’utilitzen per donar classes de la Universitat de Palma a les d’Eivissa i Menorca i s’ha demostrat que els resultats són molt bons.

Les avantatges que té el fer una videoconferència són la qualitat del servei i d’imatge i so, es poden veure diverses coses a la vegada com PowerPoint, imatges, etc., es poden arribar a 23 punts de connexió diferents, pots realitzar preguntes al mateix moment i pots interaccionar entre el proper i els altres. D’altra banda, les desavantatges que té és que és un sistema tancat.

Per exemple, un professor d’anglès demana que es facin intercanvis i així els nens aprenen de manera més oberta l’idioma; però el director del centre diu que mentre es plantegen aquesta possibilitat que facin videoconferències amb algun col·legi del Regne Unit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada